Pak për ne ...

C Unë jam vende, zona të vogla, të cilat kanë pjekur me kalimin e kohës një kapacitet ekonomik dhe një cilësi të jetës aq të rëndësishme sa që kanë pak krahasime në botë. Një prej këtyre vendeve është Biellese, në veri-perëndim të Italisë, rrëzë majave më të larta të Alpeve dhe në mes të atij trekëndëshi industrial ku është përqendruar një e treta e ekonomisë italiane.

Biella, një nga qendrat më të mëdha dhe më të kualifikuara të industrisë botërore të leshit, përfaqëson një pjesë të rëndësishme të këtij realiteti, të projektuar drejt një tregu global. Prania e një sektori kaq të rëndësishëm të tekstilit natyrshëm ka çuar në lindjen dhe zhvillimin e vazhdueshëm të një industrie të kualifikuar të makinerive tekstile. Zbulimi, në Biella, i një kundërpeshe për një tezgjah manual që daton që nga epoka e popullsive primitive kelte, na tregon për origjinën mijëvjeçare të artit të leshit të punës. Në kohët më të fundit, dhe saktësisht në 1817, industria e parë e mekanizuar e leshit në Itali u ngrit në Vallemosso nga Pietro Sella.

Sot përvoja e makinerive të tekstilit Biella nuk u ndal me lesh, por shkon nga lëndët e para më të larmishme deri te brezi i fundit i fibrave artificiale. Kjo përvojë lindi gjithashtu nga një marrëdhënie e përditshme me kompanitë e tekstilit të pranishëm në Biella. Kompanitë e makinerive të tekstilit Biellese e dinë që ato janë të pranishme në një mënyrë konkurruese në nivelet më të larta të tregjeve botërore, të vetëdijshëm se ata nuk janë vetëm furnitorë, por duke ditur mirë që ato sjellin në industrinë e tekstilit një pasuri unike të përvojës, me rrënjë të largëta dhe me një drejt së ardhmes.

Në këtë kontekst, Qendra Iride lindi në 1976, e cila ndërmori hapat e saj të parë në fushën e marrjes së ngjyrave instrumentale për palët e treta, për t'u bërë bashkëpunëtori më i madh dhe më i rëndësishëm i kompanisë më të famshme që prodhon softuerin e ngjyrave botërore.

Në vitet '90 ne hapëm një zyrë të re në Como, qendra botërore e mëndafshit, për zhvillimin e një programi të ri të kolimetrisë të quajtur Iride-Prisma, ku është derdhur e gjithë përvoja e Ngjyrosjes dhe Stamperia e akumuluar gjatë viteve. ofroni klientëve një ndihmë gjithnjë e më të mirë për aplikimin. Për më tepër, Kompania është gjithashtu e orientuar drejt konsulencës tekniko-aplikative në fushën e laboratorëve të tekstilit kimik dhe teknologjik. Për këtë qëllim ai ndërton ato lloje të pajisjeve që tregu nuk ofron dhe shet çdo lloj pajisjeje të nevojshme për klientët e tij.
Në 2002, me lulëzimin në rritje të industrisë qeramike, me bumin në rritje të industrisë qeramike, softueri ynë i kolimetrisë u zhvillua ad hoc duke u bërë një pikë referimi për të gjithë industrinë në të gjithë botën.

katër ngjyra 1988852
3907 shkallëzuar

Roberto Carta Fornon

CEO dhe FOUNDER

Rreth meje ...

Unë jam një ekspert në fushën e kolimetrisë dhe në fushën e punëtorive të tekstilit / ngjyrosjes me një karrierë të suksesshme që përfshin zhvillimin e bizneseve të reja dhe krijimin e projekteve speciale për lojtarët më të mirë globalë në tekstile, qeramikë dhe të gjitha industritë sektorët e kërkimit industrial dhe të ngjyrave.

Unë shkëlqej në aftësitë e komunikimit në të gjitha nivelet, duke siguruar që objektivat organizative dhe të biznesit janë arritur në mënyrë të vazhdueshme. Unë kombinoj gjykimin e ekspertëve dhe njohuritë e thella të biznesit me një qasje proaktive në aktivitetet e tyre, duke rezultuar në zbatimin e projekteve të suksesshme, përmes integrimeve të paketës së tyre të harduerit dhe softuerit brenda infrastrukturës partnere me një zgjerim të konsiderueshëm të bazës së klientëve.

Kam aftësi të shkëlqyera ndërnjerëzore, analitikë dhe organizues duke i drejtuar ekipet e tyre në mënyrë efektive, me një kërkim të vazhdueshëm për të përcjellë pasionin dhe dëshirën për të arritur potencialin e plotë. Ndërsa mbetem shumë fleksibël, unë tregoj përparësi dhe planifikoj ngarkesat e punës që menaxhojnë për të menaxhuar shumë projekte në të njëjtën kohë duke qenë në lehtësi në mjedise pune mjaft të kërkuara dhe konkurruese.

Që nga viti 1976, viti i themelimit të Iride Center, unë jam marrë me:

 • Realizoni laboratorë të rëndësishëm të kontrollit të tekstilit / bojës dhe qeramikës në: Argjentinë, Brazil, Kinë, Egjipt, Emiratet e Bashkuara Arabe, Ekuador, Francë, Gjeorgji, Gjermani, Greqi, Iran, Libi, Marok, Meksikë, Moldavi, Nigeri, Pakistan, Peru, Polonia, Portugalia, Rusia, Rumania, Sllovakia, Spanja, Zvicra, Tajvani, Turqia, Hungaria, Sh.B.A.
 • Zhvillimi i aplikacionit dhe pjesës teknike të Softuerit Colimetry "Osiris" të kompanisë Datacolor
 • Zhvillimi i softuerit të ngjyrave "Iride-Prism" të kompanisë Iride Center në fushën Tekstile / Dye dhe Qeramike
 • Zhvilloni softuerin e ngjyrave "Colors" të kompanisë Iride Center në fushën e Qeramikës.
Kualifikimet
 • Diplomë në Kimi Industriale në Universitetin e Torinos (1973)
 • Diploma në Kimi Ngjyrosje në ITIS “Quintino Sella di Biella (1968)
Mirënjohje
 • Datacolor "Veur end Drjde" 1986
Publikime dhe teza diplome
 • “Tiazoli (4,5 d) –Piridazin - 4,7-Dione dhe derivate të përdorshëm si ngjyra” (Roberto Carta Fornon, Gaetano Di Modica 1973)
 • "Zbardhimi i Leshit" (Roberto Carta Fornon, Gaetano Di Modica 1973)
 • "Mundësia e përdorimit të polisave organikë për fibrat termo-rezistente" (Roberto Carta Fornon, Gaetano Di Modica 1973)
 • "Përcaktimi i pastruesve jo-jonikë të pastër dhe në prani të produkteve kationike" (Roberto Carta Fornon, Gaetano Di Modica 1973)
 • "Zbatimi i Colorimetrisë në sektorin e tekstilit" (Roberto Carta Fornon, Alberto Crivellaro 1991)
 • "Komunikimi me ngjyra përmes sistemeve CAD" (Roberto Carta Fornon, Alberto Crivellaro 1992)
 • "Aplikime Industriale të Colorimetry" (Roberto Carta Fornon, Augusto Coedo Giménez 1998)
 • "Aplikime praktike të kolimetrisë në përpunimin e tekstilit" (Roberto Carta Fornon, Andrea Bragagnini 1999)
 • "Aplikime të reja të kolimetrisë në Laborator" (Roberto Carta Fornon, Vera Angeles Bohonquez 2003)
 • "Një botë e ngjyrave" (Roberto Carta Fornon 2005)

KONTAKTONI TANI!